Utskriftsvennlig print  

SHANGHAI, Folkerepublikken Kina

Generell informasjon
Shanghai er den største byen i Folkerepublikken Kina og er verdens største havneby. Byen er er byprovins direkte understilt Kinas sentralregjering og den er inndelt i 18 distrikter og 1 fylke. Bydelen Pudong øst for elven Huangpu er byens finaniselle sentrum med moderne arkitektur og noen av verdens høyeste skyskapere.
 
Fra Song-dynastiet (960-1279) har Shanghai gradvis utviklet seg til en travel havneby. På 1800-tallet ble det fart i utenrikshandelen og siden da har byen vært en av landets viktigste.  I 1949 overtok kommunistene Shanghai og utenlandske firmaer flyktet til Hong Kong, men utover 50- og 60-tallet ble Shanghai et industrielt senter og revolusjonens venstrefløy trådte fram. Selv under de store omveltningene under revolusjonen klarte byen å opprettholde sin produktivitet og byen har de senere år vært Folkerepublikken Kinas viktigste kilde for skatteinntekter. På begynnelsen av 90-tallet besluttet sentralregjeringen å redusere skattepresset i byen for styrke den økonomiske roller i øst-Asia. Dette oppmuntret både nasjonale og internasjonale investorer og de siste 15 årene har Shanghai hatt en årlig økonomisk vekst på mellom 9 og 15 prosent. Byen er i dag et viktig trafikknutepunkt og byen har et rikt kultur- og skolesentrum med en mengde museer og teatre, universiteter, høyskoler og institutter for forskning.

Shanghai er et shoppingparadis, med flere store handlegater i sentrum og med store shoppingsentra. Byen er ikke tradisjonelt noe sted for gamle mattradisjoner, og siden byen er så internasjonal finner man alle typer kjøkken her, både innen gourmet- og fastfoodrestauranter. Det serveres mat på omtrent hvert gatehjørne, men vær litt selektiv... våre mager tåler gjerne ikke alt som serveres her!

Årstidene er akkurat som her hjemme, men temperaturene gjenom hele året ligger i snitt ca 10 grader høyere i Shanghai enn i Oslo. Juni-august er årets våteste måneder og har høy luftfuktighet. 
 

Transport
De fleste internasjonale flyselskapene flyr til Pudong International airport og videre til sentrum er det mange muligheter for transport. Den raskeste måten å komme til sentrum er å benytte Maglev-toget, som er som en turistattraksjon i seg selv. Toget kan komme opp i svimlende 430 km/t og turen fra flyplassen til sentrum tar snaue 7 minutter. Alternativt kan man ta buss inn til sentrum. I tillegg kan Messereiser også formidle transport med privatsjåfør fra flyplassen til hotellet.

Innen Shanghai tar man seg frem med undergrunn, buss eller taxi, men trafikken er stor og køene kan være lange.

Pass/Visum
Shanghai ligger i Folkerepublikken Kina, og nordmenn må ha visum for å reise dit.
Se Kinas Ambassade i Oslo (ekstern link)


SHANGHAI NEW INTERNATIONAL EXPO CENTRE (SNIEC)

Det holdes mange internasjonale messer i Shanghai, innen alle bransjer.

SNIEC ligger strategisk til i Pudongs finansielle sentrum. Fra messeområdet er det gode forbindelser inn til sentrum og flyplassen. Det er kun 600 meter til Longyang Road undergrunnstasjon og Pudong International airport er kun 7 minutters kjøring unna med Maglev-toget.

Se mer informasjon SNIECs nettside (på engelsk)
en.sniec.net/


Hotell
Det er et utall av hoteller å velge mellom i Shanghai. Vi har valgt ut noen hoteller som vi har fått god tilbakemelding på. Disse ligger med god kommunikasjon til messeområdet, og har god kvalitet til et fornuftig prisnivå.

Kontakt oss for messeprogram og priser.
Messereiser Norge A/S | Rosenholmveien 25 | Postboks 651 | 1411 Kolbotn. | Norge | Tlf: 32 24 36 00 | E-mail: post@messereiser.no
© Copyright 2007
web: Travelmarket Interactive