Utskriftsvennlig print  

ORLANDO

Orlando ligger i "central Florida", ca 1 times kjøretur fra både Atlanterhavskysten og Gulfkysten.
Med "Orlando" inkluderes oftest også nabobyene Kissimmee og Lake Buena Vista, da bygrensene her er visket ut. Hvilken av byene man bor i, blir helt opp til pris, smak og behag, da avstanden til messeområdet Orange County Convention Center uansett bare er noen minutters kjøring unna. 



FLYREISEN
Orlando har egen internasjonal flyplass som ligger mellom Orlando og nabobyen Kissimmee. Som alternativ flyplass kan man også fly til Tampa, som ligger en drøy times kjøring vest for Orlando. 

Flere internasjonale flyselskaper flyr til både Orlando og Tampa, de fleste med kun ett flybytte underveis. Vi kan ordne transport fra flyplass til hotellet, men offentlig kommunikasjon er dårlig utbygd i USA generelt, så man blir avhengig av taxi eller leiebil, som i Florida er svært gunstig. Man leier en grei størrelse bil for et par-tre hundrelapper pr dag, da er alt (unntatt bensin, evt ekstra sjåfør og GPS) inkludert i leien.

Kombiner gjerne messen med noen dagers "ferie".
Les mer om Florida under våre TEMATURER og la deg friste!


MESSEARENAER I ORLANDO

De fleste messene arrangeres på Orange County Convention Center, OCCC, som ligger 25 min. kjøring vestover fra flyplassen. OCCC ligger midt i turistområdet, nær Sea World og Universal Studios. Området er stort og fordelt på North, South og West Building.

North Building
9400 Universal Blvd.
Orlando

South Building
9899 International Drive
Orlando

West Building
9800 International Drive
Orlando

I tillegg arrangeres mindre messer, utstillinger og kongresser på flere av hotellene i Orlando, f.eks Gaylord Palms Resort & Convention Center, Osceola Heritage Park, Florida Hotel & Conference Center og Marriott Orlando World Center.


Se Orange County Convention centers egne sider for messeoversikt

OVERNATTINGSMULIGHETER

Her er det uendelig mange muligheter! Hoteller, moteller, store resorts og feriehus ligger tett i tett både i og rundt Orlando. Langs International Drive finnes et utall av bosteder, fra 5-stjerners til moteller. Noen er innen gangavstand til OCCC, men man bør belage seg på å benytte taxi eller leiebil. Det er svært gode parkeringsfasiliteter i Orlando, både på messeområdet og ved hotellene, så man kan gjerne velge et bosted i trivelige Kissimmee eller Lake Buena Vista, noe som også faller rimeligere ut i pris.

Hvis flere reiser sammen, kan vi også tilby store leiligheter eller villaer med 2-4 soverom og like mange bad, samt stue og fullt kjøkken. Prismessig faller dette svært gunstig ut, idet prisene på disse leilighetene og villaene starter på rundt USD 100 pr natt. 




UTFLUKTSMULIGHETER

Byen kalles ofte "Verdens underholdningshovedstad" på grunn av sine mange fornøyelses- og temaparker. Den de fleste forbinder med Orlando, er Disneyworld, som består av flere temaparker: Magic Kingdom, Epcot, Animal Kingdom og Hollywood Studios, samt vannparkene Blizzard Beach og Typhoon Lagoon. I tillegg finner vi Downtown Disney Area, Cirque de Soleil la Nouba og Disneys Boardwalk, samt Disney Sport complex, golfbaner og spa innen Disneys varemerke. Man kan med fordel kjøpe inngangspass som gjelder for flere parker over flere dager, for parkene er store og opplevelsene er mange!
Man bør også få med seg Sea World, hvor man får oppleve spektakulære show med spekkhoggere og delfiner på nært hold. Islands of Adventure er en annen spennende park. Den kreative personen bak denne parken er ingen ringere enn Steven Spielberg, og her kan man oppleve Jurassic Park, Hulken, Spiderman m.fl. I Tampa ligger den flotte fornøyelsesparken Busch Gardens, som er en blanding av Afrika og et enormt tivoli. Cypress Gardens er også en flott park, med et fantastisk blomsterhav, vakre palmer, parkens berømte vannskishow og en mengde andre opplevelser.

En times kjøring øst bringer deg til Kennedy Space Center. Her kan man være med på en busstur inne på selve oppskytingsarenaen og som oftest står en romferge ute på området. Museet inne på området viser romfarten fra den spede begynnelse og er veldig flott og du får muligheten til å se en romferge innvendig! Sjekk linken til NASA med datoer for oppskyting, kanskje du også er så heldig å få oppleve denne spektakulære hendelsen på nært hold!

En kort kjøretur syd for Cape Canaveral, ligger den koselige byen Cocoa Beach. Her er det en flott langgrunn strand med gode parkeringsmuligheter.

Ca en times kjøring nord for Kennedy Space Center, som ligger på Cape Canaveral, ligger Daytona. Her er det flotte strender, men byen er kanskje mest kjent for sin enorme Speedway arena.

En drøy times kjøring vest fra Orlando-området, bringer deg til Gulfkysten. Her er det vakre hvite strender, og mindre bølger enn på Atlanterhavskysten. Clearwater Beach utenfor storbyen Tampa, blir nærmeste badestrand her. Det finnes også et utall av golfbaner i områdene rundt Orlando og Tampa.

Man kommer ikke utenom shopping... Det finnes en menge store "malls" både i og rundt Orlando, også "outlet-malls" hvor man gjør store kupp på det meste; Prime Outlets International, Orlando Premium Outlets, Florida Mall, og Lake Buena Vista Factory shops for å nevne noen få...
Messereiser Norge A/S | Rosenholmveien 25 | Postboks 651 | 1411 Kolbotn. | Norge | Tlf: 32 24 36 00 | E-mail: post@messereiser.no
© Copyright 2007
web: Travelmarket Interactive