Utskriftsvennlig print  

Kina

Folkerepublikken Kina er inndelt i 22 provinser (inkl. Taiwan) og fem selvstyrte regioner, samt tre sentralstyrte byer (Beijing, Shanghai og Tianjin). Hong Kong og Macau tilfalt landet i henholdsvis 1997 og 1999. Kina er et land med vidstrakte høyfjellsplatåer og den øst-vestlige fjellkjeden Qinling-shan danner en klimagrense mellom det subtropiske sør-Kina og det tempererte nord-Kina.

MESSER I KINA

I de store messebyene Shanghai, Hong Kong og Guangzhou arrangeres store internasjonale messer innen alle bransjer gjennom hele året. Flere av de store internasjonale fagmessene i Kina er i regi av de store tyske messene: Messe München International, Messe Berlin, Messe Frankfurt og Messe Hannover. 

Les mer om våre reiser til 

GUANGZHOU
HONG KONG
SHANGHAIVISUM

Man trenger visum for å reise til Folkerepublikken Kina. Reisende til Hong Kong, som ligger i SAR Kina, trenger i utgangspunktet ikke visum. Det tar ca 1 uke å få visum hos den kinesiske ambassaden i Oslo.
Se
Kinas Ambassade i Oslo eller www.visumservice.no (eksterne linker) 
KINAs økonomi

Kina har også vært rammet av den økonomiske situasjonen og nær 20 mill kinesere mistet jobbene sine. Landets myndigheter har jobbet som besatt for å få verdens tredje største økonomi på fote. Den kinesiske regjeringen lanserte en svært vellykket kriseplan i november 2008 og det satses nå stort på bygging av offentlige bygninger og jernbane. Landets banker har også vært villige til å skyte inn risikokapital. Økonomien er nå på rett vei og det spås en årlig økonomisk vekst på vel 6%.
"Kina har de dypeste lommene i verden" sies det fra Merryll Lynch, ett av verdens ledende finansielle selskaper.


Les mer om de ulike messebyene på våre linker oppe på høyre side. Her finner du også en oversikt over messene i de forskjellige byene. 


Kontakt oss gjerne for et uforpliktende pristilbud!

Messereiser Norge A/S | Rosenholmveien 25 | Postboks 651 | 1411 Kolbotn. | Norge | Tlf: 32 24 36 00 | E-mail: post@messereiser.no
© Copyright 2007
web: Travelmarket Interactive