Utskriftsvennlig print  

Hong Kong, SAR Kina

Generell informasjon
Hong Kong består av Hong Kong Island, Kowloon halvøya, New Territories og over 200 små øyer utenfor. Området har utviklet seg fra å være en liten fiskelandsby til å bli en verdens metropol. På 1700-tallet begynte England å frakte opium til Kina, og Hong Kong ble en viktig innfallsport. Etter diverse opiumkriger, tok England kontroll over Kowloonhalvøya, New Territories og over 200 øyer utenfor Hong Kong i 1898. De hadde det på ”leasing” i 99 år, og den 01.juli 1997 ga britene Hong Kong tilbake til Kina og Hong Kong har siden vært under et spesielt administrativt styre med egne lover og regler.

Hong Kong er en sammensmelting av mange kulturer, og siden byen har vært under Britisk koloni, er engelsk veldig utbredt. Det er ikke noe problem å gjøre seg forstått i Hong Kong, slik det kan være andre steder i Kina.
Maten her er også en blanding av tradisjonell kinesisk mat og internasjonal retter. I Hong Kong serveres det ikke hunder, katter, slanger etc. som man kan risikere å få andre steder i Kina. 

Shopping i Hong Kong er utbredt, men prisnivået er omtrent som i Norge.

Transport
Flere internasjonale flyselskaper flyr fra Norge til Hong Kong med ett flybytte underveis. Flyplassen ligger på Lantau, og her kan man ta flytoget inn til Kowloon halvøya og Hong Kong Island på ca. 30 min. Messereiser også formidle transport med privatsjåfør fra flyplassen til hotellet. På returreisen kan man sjekke inn bagasjen på togstasjonen, så slipper man å tenke noe mer på den. 

På Hong Kong Island foregår det meste av business, og det er også her det viktigste messeområdet ligger helt nede ved havna. Det er et messeområde ute ved flyplassen, men det blir ikke like mye brukt som det på Hong Kong Island. 

Det er enkelt å komme seg fra Kowloon halvøya til Hong Kong Island med ferjer som går hele tiden. Prisen ligger på ca. 2,20 HKD, og ferjeturen tar 5-10minutter. Ferjen stopper rett ved messeområdet. Velger man hotell litt lenger opp på Kowloon halvøya og ikke nede ved havna hvor det er lett å rusle bort til ferjene, går det undergrunnsbaner over til Hong Kong Island. Turen tar ca. 20 minutter, og derfra tar det 15 minutter å gå bort til messeområdet. Prisen for undergrunnsbanen ligger på ca. 12 HKD.

Pass/Visum 
Hong Kong ligger i SAR Kina, og man trenger ikke visum for å reise hit. Skal man imidlertid videre til Folkerepublikken Kina, f.eks. til Guangzhou, må man ha visum. Se Kinas Ambassade i Oslo (ekstern link).

HONG KONGs messeområder

Det holdes mange internasjonale messer i Hong Kong, innen alle bransjer. Hong Kong har to store messearenaer; AsiaWorld-Expo og Hong Kong Convention and Exhibition Centre.

AsiaWorld-Expo
Hong Kong Intl. Airport
Lantau
Hong Kong

Messeområdet ligger ved den internasjonale flyplassen. På over 70 000 kvm arrangeres store internasjonale messer, konferanser, konserter og idrettsarrangementer. Det er god forbindelse til Hong Kong sentrum med Airport Express og metroen (MTR)

Hong Kong Convention and Exhibition Centre (HKCEC)
1 Expo Drive
Wanchai
Hong Kong

Hong Kong Convention and Exhibition Centre ligger midt i Hong Kongs Wanchai-distrikt. Senteret ligger flott til med utsikt over Victoria Harbour og med enkelt adkomst med metro (MTR), flybuss, bybuss og ferger. I senterets umiddelbare nærhet finner man shopping, forretninger, restauranter og fornøyelser.

Hotell
Det er et utall av hoteller å velge mellom i Hong Kong. Vi har valgt ut noen hoteller som vi har fått god tilbakemelding på. Disse ligger med god kommunikasjon til messeområdene, og har god kvalitet til et fornuftig prisnivå.

Kontakt oss for messeprogram og priser.
Messereiser Norge A/S | Rosenholmveien 25 | Postboks 651 | 1411 Kolbotn. | Norge | Tlf: 32 24 36 00 | E-mail: post@messereiser.no
© Copyright 2007
web: Travelmarket Interactive