Utskriftsvennlig print  

GUANGZHOU, Folkerepublikken Kina

Generell informasjon
Guangzhou, eller Canton som den også kalles, er hovedstad i Guangdong-provinsen. Byen ligger til Pearl River og befinner seg i den sørlige delen av Folkerepublikken Kina, ca 12 mil nordvest for Hong Kong.

Dynastier er ikke uvant i Kina, ei heller i Guangzhou, hvor de første bosetterne slo seg ned rundt 800 år f.kr. Under Qin dynastiet var byen hovedstad for Nanhai, mens den under Han dynastiet var hovedstad i Nanyue kongedømmet. I dag er Guangzhou en særdeles viktig by, full av økonomisk vekst og multinasjonale selskaper. Den er moderne, men samtidig tradisjonell så her har du muligheten til å oppleve det ”virkelige” Kina. Med en lang og spennende historie har også Guangzhou utallige severdigheter på menyen. Det bugner av vakre parker og inspirerende og tradisjonelle templer. En historisk vandring i byens historie på et av byens mange museer er også å anbefale.

Guangzhou sies å ha det mest eksotiske kjøkken av alle kinesiske byer, uten at det trenger å være bare positivt. Hunder, slanger og katter er noe av det du kan få på menyen mens du er her... Heldigvis er det også mulig å få normal mat på de fleste stedene, og restaurantene holder en høy klasse. 

Skal du shoppe, så ta på deg gode sko. Det bugner av alle slags varer i denne storbyen, og du kan vandre gatelangs i timesvis vekslende mellom varehus og knøttsmå boder. 

Guangzhou har et subtropisk klima og regntiden er fra april til september.Gjennomsnittstemperaturer på vinteren er ca 12 grader, mens på sommeren ligger den på rundt 30 med høy luftfuktighet.

Transport
Guangzhou Baiyun internasjonale flyplass ligger noen kilometer på utsiden av sentrum, med mange muligheter for transport videre til sentrum. Vi kan også formidle transport med privatsjåfør fra flyplassen til hotellet. Som alternativ til Guangzhou, kan man også fly til Hong Kong, hvor det er både ferge- buss- og togforbindelse videre til Guangzhou. Reisetid videre med toget er ca 1,5 time mens med buss tar det ca 4 timer. 

Innen Guangzhou tar man seg frem med taxi eller via Metroen. Messeområdet Pazhou ligger helt sør-øst i byen ved metroens linje 8. Under messeperiodene er det shuttlebuss fra/til mange hoteller i Guangzhou.

Pass/Visum

Guangzhou ligger i Folkerepublikken Kina, og nordmenn må ha visum for å reise dit. 
Se Kinas Ambassade i Oslo (ekstern link)

VIKTIG:
 
De som flyr til Hong Kong, som ligger i SAR Kina, og reiser videre til Guangzhou må også ha visum, selv om reisende til Hong Kong i utgangspunktet ikke trenger det.

GUANGZHOU HAR TO MESSEOMRÅDER

Det holdes mange internasjonale messer i Guangzhou, innen alle bransjer. 

Byen har to messeområder; Pazhou Compex og Liuhua Complex.

Pazhou Complex åpnet i 2002 og er det største messekomplekset i Asia, med sine 13 utstillingshaller fordelt på to etasjer. Innendørsarealet er på 130 000 kvadratmeter samt et utendørs utstillingsområde på 22 000 kvadratmeter. 

Pazhou Complex
Xingang Dong Road, Haizhu,
Guangzhou, China

Liuhua Complex har et innendørs utstillingsareal på 120 000 kvadratmeter samt et stort utendørsområde kalt Canton Square på 10 000 kvadratmeter.   

Liuhua Complex
117 Liu Hua Road
Guangzhou, China

Hotell
Det er et utall av hoteller å velge mellom i sentrum av Guangzhou, og mange tilbyr gratis shuttle til/fra messeområdene i messeperiodene. For øvrig tar man seg enkelt fram via metroen.

Vi har valgt ut noen hoteller som vi har fått god tilbakemelding på. Disse ligger med god kommunikasjon til messeområdene, og har god kvalitet til et fornuftig prisnivå.

Kontakt oss for messeprogram og priser.
Messereiser Norge A/S | Rosenholmveien 25 | Postboks 651 | 1411 Kolbotn. | Norge | Tlf: 32 24 36 00 | E-mail: post@messereiser.no
© Copyright 2007
web: Travelmarket Interactive