Utskriftsvennlig print  

CHICAGO

Chicago ligger nordøst i delstaten Illinois, ved Lake Michigans sydvestlige bredder. Byen er den tredje største byen i USA og den er et viktig trafikknutepunkt i USA, både for fly og jernbane. 

TRANSPORT
Chicago har internasjonal flyplass, Chicago O´Hare International, som ligger ca 32 km nordvest for sentrum. Flyplassen trafikkeres av alle de internasjonale flyselskapene, de fleste med ett flybytte underveis fra Norge.

Vi kan ordne transport fra flyplassen til hotellet, ellers tar man seg greit fram på egenhånd med tog fra flyplassen til sentrum. Chicago har et godt utbygd offentlig kommunikasjonsnett, her finnes både buss, tog og metro, så man tar seg enkelt fram i byen. 

KLIMA
Chicago har varme og fuktige sommertemperaturer i juni til september, mens vinteren kan være svært så kjølig med temperaturer ned mot -10 grader og snø. Våren og høsten er behagelige, med noe høyere temperaturer enn i Norge.MESSEARENAER I CHICAGO

De fleste store messene arrangeres på McCormick Convention Center, som ligger kun minutters kjøring fra Chicago Downtown. McCormick Convention Center er nord-amerikas viktigste messeområde, og har nær 3 mill. besøkende årlig.

McCormick Place
2301 S.Lake Shore Drive
Chicago, IL

Det arrangeres også messer på Donald E. Stephens Convention Center (tidligere Rosemont Convention Center) som ligger like ved flyplassen. I tillegg arrangeres det mindre messer/utstillinger/kongresser på flere av hotellene i byen.

Se McCormick Convention Centers messekalender

OVERNATTINGSMULIGHETER

Det finnes et utall av hoteller både i og rundt Chicago. Det hyggeligste stedet å bo, er i "downtown". Herfra er det 7-10 min kjøring til messeområdet, enten med taxi eller det godt utbygde offentlige kommunikasjonsnettet.

Chicago har en mengde grønne parker og det satses stort på byfornyelse. Langs Lake Michigan ligger et stort parkområde med flotte sandstrender, restauranter og små butikker og her er det hyggelig å rusle rundt.  

Det ligger en del hoteller nær messeområdet, men vi anbefaler heller downtown, siden det er god kommunikasjon til messeområdet.
UTFLUKTSMULIGHETER

Chicago har en mengde interessante museer, zoologiske hager, planetarium og konsertarenaer. Byen har ca 550 større og mindre parker og langs Lake Michigan finner man strender, spisesteder, forretninger, og selvsagt Navy Pier som er en severdighet i seg selv. Her finner man butikker, restauranter, underholdning, karuseller, minigolf, pariserhjul mm. 

En flybillett til Chicago kan gjerne kombineres med retur fra en annen by i USA, så her er det mange muligheter.

Noen eksempler:

KOMBINER FLERE MESSER
Flere messer kan gjerne kombineres på samme turen, idet de fleste flybillettene til USA tillater et stopp underveis eller kan kombineres med en innlandsbillett til en rimelig penge. 

KOMBINER MED SOL/BAD
Hvis ønskelig, kan returen legges via Miami, slik at man kan ha litt badeferie før man vender nesa hjemover.

AMTRAK  -  TOG I USA
Jernbanestasjonen Union Station er et trafikknutepunkt, herfra kan man ta Amtrak både nord- syd- og vestover. Kombiner gjerne oppholdet i Chicago med en togbillett f.eks til Los Angeles og fly hjem derfra! Togturen tar 2 døgn gjennom et fantastisk landskap. Togbilletten koster ikke all verden, så dette er et spennende utfluktsalternativ. 

ROUTE 66
Den historiske Route 66 starter i Chicago og ender opp i Los Angeles. Vi ordner gjerne leiebil og opplegg underveis, enten hele eller deler av strekningen er en opplevelse!

Kontakt oss gjerne for et skreddersydd opplegg!
Messereiser Norge A/S | Rosenholmveien 25 | Postboks 651 | 1411 Kolbotn. | Norge | Tlf: 32 24 36 00 | E-mail: post@messereiser.no
© Copyright 2007
web: Travelmarket Interactive