Utskriftsvennlig print  

ATLANTA

Atlanta er hovedstad i delstaten Georgia, som ligger sør-øst i USA. Byen er den viktigste byen i sør-statene, både økonomisk og kulturelt sett.

TRANSPORT
Atlanta har internasjonal flyplass, Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, som ligger ca 16 km utenfor byen. Flyplassen er verdens mest trafikkerte og de flest internasjonale flyselskapene flyr fra Oslo til Atlanta med ett flybytte underveis.
The Metropolitan Transit Authority (MARTA) har både tog- og bussrutenett i og rundt Atlanta. Fra flyplassen og til messeområdet og sentrum tar man seg enklest fram med tog, som går direkte fra flyplassen. Alternativt kan man ta airport shuttle, noe mange av hotellene har, eller benytte busselskapet Atlanta Link. Messereiser kan også ordne transport med sjåfør fra flyplassen. 

Atlanta har et konsentrert bysentrum, så her tar man seg lett fram til fots eller med taxi.


KLIMA

Atlanta har varme og fuktige sommertemperaturer i juni til september, mens vinteren kan være kjølig med temperaturer ned mot frysepunktet og av og til snø. Våren og høsten er behagelige, med noe høyere temperaturer enn i Norge. 

TIDSFORSKJELL
Atlanta ligger 6 timer etter oss, dvs kl 1600 her er kl 1000 i Atlanta.


MESSEOMRÅDE I ATLANTA

Messeområdet The Georgia World Congress Center, GWCC, ligger i sentrum av Atlanta, rett ved Centennial Olympic Park og Georgia Dome. Hoteller, restauranter og shopping er innen gangavstand.

Georgia World Congress Center
285 Andrew Young International Blvd., NW
Atlanta, Georgia 30313-1591 


Se Georgia World Congress Centers messekalender

OVERNATTINGSMULIGHETER

Det finnes hoteller i alle prisnivåer både i og rundt Atlanta. De fleste sentrumshotellene ligger innen gangavstand til messen, så hvilket hotell man velger er opp til smak og pris. 

Prisnivået på hoteller nær flyplassen ligger fra ca USD 60 og oppover pr natt for et enkeltrom, mens prisnivået i sentrum er noe høyere. På de mest luksuriøse hotellene må man opp mot USD 300 pr natt, men det finnes et utall av priser "midt på treet".

I nabobyene Jonesboro og Morrow, som ligger ca 25 min kjøring syd for Atlanta sentrum, er hotellprisene en god del lavere, så dette kan være et godt alternativ. 


SIGHTSEEING/UTFLUKTER

Atlanta er Coca Colaens fødeby, så museet World of Coca Cola er et must!

CNN har hovedkvarter i Atlanta, og et studiobesøk "behind the scenes" er også vel verdt å få med seg.

Georgia Aquarium og kunstmuseet High Museum of Art er også verdt å nevne.

En dagsutflukt til Stone Mountain Park kan også anbefales, men da må man ha leiebil. Områdene rundt Atlanta er "paddeflate", så dette gedigne rekreasjonsområdet med den velkjente granittblokken er et kjærkomment syn. Her kan man ta taubane til toppen av fjellet, være med hjuldamper på innsjøen, ta en liten veterantogtur i flotte omgivelser, spille golf samt mye mer. Les mer her (ekstern link).


Shopping
Det finnes en mengde forretninger og kjøpesentra både i og rundt Atlanta. Kjøpesenteret Underground ligger i sentrum, og som navnet tilsier.. det ligger under bakken. Andre store kjøpesentra i byen er f.eks. Perimeter Mall, Lennox Square Mall og Mall at Peachtree Center. 

Syd-øst for flyplassen, i byen Morrow, ligger det store shoppingsenteret Southlake Mall, som også kan anbefales!
Messereiser Norge A/S | Rosenholmveien 25 | Postboks 651 | 1411 Kolbotn. | Norge | Tlf: 32 24 36 00 | E-mail: post@messereiser.no
© Copyright 2007
web: Travelmarket Interactive