Utskriftsvennlig print  

Kina

Klikk på bildet for større versjon Klikk på bildet for større versjon Klikk på bildet for større versjon
MESSER I KINA

I de store messebyene Shanghai, Hong Kong og Guangzhou arrangeres store internasjonale messer innen alle bransjer gjennom hele året. Flere av de store internasjonale fagmessene i Kina er i regi av de store tyske messene: Messe München International, Messe Berlin, Messe Frankfurt og Messe Hannover. 


VISUM

Man trenger visum for å reise til Folkerepublikken Kina. Reisende til Hong Kong, som ligger i SAR Kina, trenger i utgangspunktet ikke visum. Det tar ca 1 uke å få visum hos den kinesiske ambassaden i Oslo.
Se
Kinas Ambassade i Oslo eller www.visumservice.no (eksterne linker) 
KINAs økonomi

Folkerepublikken Kina er inndelt i 22 provinser (inkl. Taiwan) og fem selvstyrte regioner, samt tre sentralstyrte byer (Beijing, Shanghai og Tianjin). Hong Kong og Macau tilfalt landet i henholdsvis 1997 og 1999. Kina er et land med vidstrakte høyfjellsplatåer og den øst-vestlige fjellkjeden Qinling-shan danner en klimagrense mellom det subtropiske sør-Kina og det tempererte nord-Kina.

Kina har også vært rammet av den økonomiske situasjonen og nær 20 mill kinesere mistet jobbene sine. Landets myndigheter har jobbet som besatt for å få verdens tredje største økonomi på fote. Den kinesiske regjeringen lanserte en svært vellykket kriseplan i november 2008 og det satses nå stort på bygging av offentlige bygninger og jernbane. Landets banker har også vært villige til å skyte inn risikokapital. Økonomien er nå på rett vei og det spås en årlig økonomisk vekst på vel 6%.
"Kina har de dypeste lommene i verden" sies det fra Merryll Lynch, ett av verdens ledende finansielle selskaper.

VALGTE
DESTINASJON
Messereiser Norge A/S | Rosenholmveien 25 | Postboks 651 | 1411 Kolbotn. | Norge | Tlf: 32 24 36 00 | E-mail: post@messereiser.no
© Copyright 2007
web: Travelmarket Interactive